Βρίσκεται υπό κατασκευή.Τα αρχικά της προέρχονται από τα Hyper Text Markup Language δηλαδή σε ελεύθερη μετάφραση Γλώσσα Σήμανσης Υπερκειμένου και αποτελεί την κύρια γλώσσα σήμανσης για τις ιστοσελίδες.
Ημερομηνία 03/07/2017
Έκδοση 0.1
Συγγραφέας Κωνσταντίνος Κολέτσος

Τα αρχικά της προέρχονται από τα Hyper Text Markup Language δηλαδή σε ελεύθερη μετάφραση Γλώσσα Σήμανσης Υπερκειμένου και αποτελεί την κύρια γλώσσα σήμανσης για τις ιστοσελίδες.

Η HTML γράφεται υπό μορφή στοιχείων HTML τα οποία αποτελούνται από ετικέτες (tags), οι οποίες ετικέτες περικλείονται μέσα σε σύμβολα «μεγαλύτερο από» και «μικρότερο από» (πχ <html>). Οι ετικέτες αυτές συνήθως λειτουργούν ανά ζεύγη (πχ. <html> και </html>), με την πρώτη να ονομάζεται ετικέτα έναρξης (ή ανοίγματος) και τη δεύτερη ετικέτα λήξης (ή κλεισίματος). Ανάμεσα στις ετικέτες μπορεί να τοποθετηθεί κείμενο, πίνακες, εικόνες κ.λ.π.

Στο διαδίκτυο όλες οι ιστοσελίδες στις οποίες περιηγούμαστε με ένα πρόγραμμα περιήγησης (ή αλλιώς περιηγητή) όπως ο Firefox, ο Google Chrome και ο Internet Explorer, δεν είναι τίποτε άλλο παρά html (μερικές φορές συνδυασμένη με CSS και Javascript).

Ένας περιηγητής διαβάζει τα έγγραφα HTML και τα συνθέτει σε σελίδες που μπορεί κανείς να διαβάσει ή να ακούσει. O browser δεν εμφανίζει τις ετικέτες HTML αλλά τις χρησιμοποιεί για να ερμηνεύσει το περιεχόμενο της σελίδας.

Περισσότερες ιστορικές πληροφορίες και πληροφορίες προέλευσης μπορείτε να διαβάσετε κάνοντας κλικ εδώ.

Υπό κατασκευή

Ο Οδηγός χτίζεται κομμάτι κομμάτι, όταν ολοκληρωθεί θα ανακοινωθεί και επίσημα.

Επιστροφή

Link