Σε αυτόν τον σύντομο οδηγό θα δούμε πως μπορούμε να αντλήσουμε δεδομένα JSON προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουμε σε διάφορες περιπτώσεις δοκιμών, ελέγχου, και debugging.

Βήμα Πρώτο

Πηγαίνοντας στην ιστοσελίδα www.mockaroo.com μας εμφανίζεται η αρχική σελίδα δημιουργίας dummy δεδομένων. Όπως βλέπουμε και από την εικόνα ως προεπιλεγμένες τιμές υπάρχουν τα id, first_name, last_name, email, gender και ip_address.

image

Βήμα Δεύτερο

Κάνοντας κλικ στο Add another field μας δίνεται η δυνατότητα να προσθέσουμε δικό μας πεδίο που θα γίνεται generate με βάση διάφορα κριτήρια. Υπάρχουν μερικά έτοιμα κριτήρια αλλά μπορούμε αν θέλουμε να δημιουργήσουμε και τα δικά μας.

image

Βήμα Τρίτο

Κάνοντας λοιπόν κλικ στην επιλογή Type της καινούργιας εγγραφής που δημιουργήσαμε μπορούμε να διαλέξουμε ένα από αυτά τα κριτήρια. Εμείς επιλέξαμε Number.

image

Βήμα Τέταρτο

Επιστρέφοντας στην αρχική οθόνη βλέπουμε πως το Type του συγκεκριμένου πεδίου έχει γίνει πλέον Number και έχουν εμφανισθεί επιπλέον ρυθμίσεις δίπλα από αυτό έτσι ώστε να καθορίσουμε το εύρος τιμών… και άλλες λεπτομέρειες.

Image 6

Βήμα Πέμπτο

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία από το βήμα δεύτερο για όσα πεδία θέλουμε να προσθέσουμε ακόμη. Αφού τελειώσουμε με όλα τα πεδία και τα κριτήρια τους, επιλέγουμε την μορφή εξόδου που θέλουμε το σύνολο να φθάσει σε εμάς. Μερικές διαθέσιμες επιλογές είναι: CSV, JSON, XML και άλλα. Στην περίπτωση μας διαλέγουμε JSON και ύστερα κάνουμε κλικ στο κουμπί Download Data.

Image 1

Βήμα Έκτο

Από την στιγμή που θα κάνουμε κλικ στο Download Data αμέσως θα αρχίσει η λήψη του συνόλου που δημιουργήθηκε. Και αν αυτό το αρχείο με όνομα «MOCK_DATA.json» το ανοίξουμε με κάποιον editor όπως τον notepad++ θα δούμε το περιεχόμενο του όπως παρακάτω.

image

Αυτή είναι η επιτυχής διαδικασία δημιουργίας ενός συνόλου dummy data σε JSON μορφή για οποιαδήποτε χρήση front ή back end.

Παρακάτω θα παραθέσουμε ένα δείγμα 1000 εγγραφών το οποίο περιλαμβάνει τα στοιχεία:

id, first_name, last_name, gender, eyescolor, balance.

Σε περίπτωση που στο μέλλον η συγκεκριμένη ιστοσελίδα-εργαλείο κλείσει ή την στιγμή που την χρειάζεστε βρίσκεται offline, κατεβάστε το παρακάτω αρχείο: